Over ons

VAN LEIJEN Watersport is een watersport bedrijf dat gespecialiseerd is in de in- en verkoop van vaartuigen. Wilt u meer weten over wie er werken en hoe dit bedrijf is ontstaan? Lees dan vooral verder!

Watersport bedrijf

OVER VAN LEIJEN WATERSPORT

Mijn naam is Nick van Leijen. Ik ben geboren in 1993 en officieel heb ik sinds 2016 mijn eigen watersportbedrijf dat gespecialiseerd is in het inkopen en verkopen van vaartuigen.

VAN LEIJEN Watersport is continue op zoek naar sloepen, vis- en consoleboten, motorboten en motorjachten. Ook bieden wij graag ons vrijblijvende advies aan. Wij onderscheiden ons door een eerlijke, duidelijke en snelle afhandeling.

10

Jaar ervaring

Waarom Van Leijen Watersport?

In- en verkoop van boten

Verkoop uw boot

Meer dan 10 jaar ervaring

No-nonsense

Geschiedenis

Hoe is Van Leijen Watersport ontstaan?

Sinds 2016 officieel ingeschreven, maar eigenlijk bestaat VAN LEIJEN Watersport al veel langer…

De drijvende kracht achter VAN LEIJEN Watersport is Nick van Leijen, eigenaar.

Nick: “Met mijn ouders, zussen en broertje woonde ik in een huis aan doorgaand vaarwater. Toen ik 11 jaar oud was kreeg ik de kans om een leuk bootje van mijn buurman te kopen. Ik mocht deze boot kopen voor een vriendelijk bedrag en wist dat ik deze boot voor een hoger bedrag kon verkopen. Ik sprokkelde geld bij elkaar en kocht de boot. Ik verkocht deze boot met 100 euro winst. Dat was erg veel geld destijds; mijn leeftijdsgenoten moesten daar een hele week voor aan het werk bij de plaatselijke bollenboeren. Ook ik heb in de bollen gewerkt, maar het handelen in boten en het menselijke contact wat hierbij kwam kijken vond ik veel leuker. Dus vanaf dat moment was ik continue op zoek naar boten.

Ik had veel plezier in het opknappen, maken en schoonmaken van boten. Ik wilde hier mijn werk van maken. Mijn moeder vond dit in eerste instantie niet zo’n goed plan. Zij wilde dat ik in de schoolvakanties niet de hele dag rondom huis aanwezig was. Toch mocht ik een zomer laten zien dat ik dit op een verantwoorde manier kon. Dit mocht onder twee voorwaarden; ik begon om 8 uur ’s ochtends en er zouden geen vrienden rondom ons huis ‘hangen’. Dit ging erg goed; binnen een korte tijd stond onze schuur vol met boten en maakte ik veel mensen blij. Ik ben tot op de dag vandaag nog steeds dankbaar dat ik dit vertrouwen kreeg.

Door dit succes moest ik op zoek naar een nieuwe plek om alle boten te stallen. Mijn ouders waren ondertussen gescheiden en dit kon toen bij mijn vader achter het huis. Echter lukte het op een dag niet meer om de achterdeur van het huis te openen, omdat de achtertuin helemaal vol met boten stond. Het werd tijd voor een echte stalling. Ik was destijds 23 jaar en ging mijn eerste bedrijfshal huren.

Ik werd steeds beter in mijn werk. Ik werd steeds handiger in het repareren van boten en wil hierbij graag mijn vader benoemen als een van mijn leermeesters. Daarnaast vond ik de beste schoonmaakmiddelen om de boten weer als nieuw te laten lijken, wat resulteerde in nog meer aanwas. In 2021 lukte het mij om mijn huidige bedrijfshal te kopen. Ik doe nog steeds heel veel zelf, maar krijg ook wel eens hulp van mijn vader, mijn broertje, mijn zussen en vrienden die allemaal hun specialiteiten bezitten. Professionaliteit en gezelligheid gaat hierin hand in hand.

Kom gerust eens langs bij VAN LEIJEN Watersport om te zien hoe wij werken. Eerlijkheid, betrouwbaarheid, snelheid en gezelligheid hebben wij hoog in het vaandel staan!

Ga naar onze Instagram & Facebook voor meer video’s over VAN LEIJEN Watersport

Foto's

Advies nodig?

Heeft u advies nodig over het (ver)kopen van uw boot of sloep? Van Leijen Watersport is al meer dan 10 jaar ervaren in de in- en verkoop van boten, het onderhoud en schoonmaken hiervan. Bellen is de snelste en meest gemakkelijke manier om in contact te komen met ons.